NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Het bestaat uit krachtige handvaten om verandering in jezelf te integreren, je eigen doelen met meer plezier te realiseren en effectiever te communiceren met jezelf en anderen. Met NLP herken je het “kernprobleem” dat vaak de basis is van al je daaruit voortvloeiende problemen. Nadat de kern is aangepakt kun je weer het maximale uit jezelf halen. Je wordt (weer) jezelf.

Kids' Skills en oplossingsgericht coachen

Als Kids’ Skills Ambassador maak ik ook gebruik van de methode Kids’ Skills. Dit is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waar kinderen mee worden geconfronteerd. Centraal staat de grondgedachte: “Verleg de aandacht naar het aanleren van een vaardigheid, waardoor het probleem vanzelf wordt opgelost”.
Praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld kunnen worden. Ouders en directe naasten worden in deze stappen betrokken. Deze stappen worden het kind aangeleerd via oplossingsgericht coachen.

Oplossingsgericht coachen is kort en doeltreffend waarbij gedacht wordt in oplossingen in plaats van in problemen.

De MatriXmethode
Emotionele problemen

De MatriXmethode is geschikt voor het behandelen van emotionele problemen. Denk hierbij onder andere aan: (faal)angst, bang voor onweer/diersoorten, allerlei andere angsten, nachtmerries, boosheid, negatieve overtuigingen, gebrek aan zelfvertrouwen. De beleving van de blokkerende ervaring wordt veranderd in een neutrale ervaring. Hiervoor is het niet nodig dat de coach inhoudelijk op het probleem ingaat.

Leerproblemen

Ook is de MatriXmethode geschikt voor leerproblemen zoals: volle hoofden, chaos in het hoofd (AD(H)D, leerproblemen, dyslexie, reken- en automatiseringsproblemen en concentratieproblemen.
Misschien zegt je wel eens: “Mijn hoofd is te vol”, “Er kan geen informatie meer bij”, “Ik kan niet goed bij de informatie komen” of zoiets. Door het creëren van meer ruimte in het hoofd komt er meer rust en vaak meer concentratievermogen. Daardoor ontstaat er een beter vermogen om leerzaken die je op school al geleerd hebt, terug te halen.

Lees meer over de MatrixMethode

Visualisaties

Visualiseringsoefeningen zijn krachtig en prettig om in te zetten bij zowel kinderen als volwassenen.
Ieder kind kent wel het gevoel dat je je gedrag wilt veranderen maar dat het toch lastig is om te doen! Langer boos blijven terwijl je dit eigenlijk niet meer wilt zijn, angstig reageren in een bepaalde situatie terwijl je weet dat dit eigenlijk niet nodig is, maar je blijft het toch doen!

Als je je gedrag wilt veranderen moet dit op onbewust nivo gebeuren. Je onderbewuste heeft een groot aandeel in je doen en denken dus hierin moet het gedrag veranderd worden.

Bij een visualisatieoefening daalt je hersenfrequentie waardoor het denken even op een lager pitje wordt gezet. Hierdoor is je onderbewuste toegankelijker en kun je oude ongewenste beelden gemakkelijker vervangen door nieuwe gewenste innerlijke beelden zodat er een nieuwe mogelijkheid ontstaat om te reageren en te handelen.

Je weet wat je wilt veranderen en tijdens de visualisatieoefening worden oude patronen en gevoelens getransformeerd in de beelden zoals het kind ze hebben wil. Zoals het kind zich de gewenste situatie voor ogen heeft!

Kort, krachtig en zeer sterk!