Visualisaties

Visualiseringsoefeningen zijn krachtig en prettig om in te zetten bij zowel kinderen, pubers als volwassenen.
Iedereen kent wel het gevoel dat je je gedrag wilt veranderen maar dat het toch lastig is om te doen! Bijvoorbeeld boos reageren op je kind terwijl je dit eigenlijk niet wilt zijn, angstig reageren in een bepaalde situatie terwijl je weet dat dit eigenlijk niet nodig is, maar je blijft het toch doen!

Als je je gedrag wilt veranderen moet dit op onbewust nivo gebeuren. Je onderbewuste heeft een groot aandeel in je doen en denken dus hierin moet het gedrag veranderd worden.

Bij een visualisatieoefening daalt je hersenfrequentie waardoor het denken even op een lager pitje wordt gezet. Hierdoor is je onderbewuste toegankelijker en kun je oude ongewenste beelden gemakkelijker vervangen door nieuwe gewenste innerlijke beelden zodat er een nieuwe mogelijkheid ontstaat om te reageren en te handelen.

Je weet wat je wilt veranderen en tijdens de visualisatieoefening worden oude patronen en gevoelens getransformeerd in de beelden zoals jij ze hebben wilt. Zoals jij je gewenste situatie voor ogen hebt!

Kort, krachtig en zeer sterk!

Werkmethoden

Tijdens de sessies met volwassenen werk ik met verschillende methodes zoals NLP, de MatriXmethode, systemisch werken en oplossingsgerichte coaching. Hieronder leg ik een aantal methodes graag aan je uit.

MatriXmethode

De MatriXmethode is geschikt voor het behandelen van emotionele problemen. Denk hierbij o.a. aan:(faal)angst, bang voor onweer/diersoorten, allerlei andere angsten, nachtmerries, nagelbijten, bedplassen, boosheid, negatieve overtuigingen, gebrek aan zelfvertrouwen etc. De beleving van de blokkerende ervaring wordt veranderd in een neutrale ervaring. Hiervoor is het niet nodig dat de coach inhoudelijk op het probleem ingaat.

Ook is de MatriXmethode geschikt voor leer-, en concentratieproblemen zoals: volle hoofden, chaos in het hoofd (AD(H)D, leerproblemen, dyslexie, reken- en automatiseringsproblemen, concentratieproblemen etc.

Komen de volgende gedachten wel eens bij u op: “Mijn hoofd is te vol”, “Er kan geen informatie meer bij”, “Ik kan niet goed bij de informatie komen” of zoiets. Dan wordt het tijd uw hoofd eens op te ruimen! Meer ruimte in het hoofd betekent meer rust en vaak meer concentratievermogen. Daardoor ontstaat er een beter vermogen om dingen die al geleerd zijn, terug te halen.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Het bestaat uit krachtige handvaten om verandering in jezelf te integreren, je eigen doelen met meer plezier te realiseren, en effectiever te communiceren met jezelf en anderen. Met NLP herken je het “kernprobleem” dat vaak de basis is van al je daaruit voortvloeiende problemen. Door de kern aan te pakken en de angel eruit te halen, komt je bij je eigenlijke IK waarna je het maximale uit jezelf kunt halen. Je wordt (weer) jezelf.