De MatriXmethode
Emotionele problemen

De MatriXmethode is geschikt voor het behandelen van emotionele problemen. Denk hierbij onder andere aan:

 • (faal)angst
 • bang voor onweer/diersoorten
 • allerlei andere angsten
 • nachtmerries
 • nagelbijten
 • negatieve overtuigingen
 • gebrek aan zelfvertrouwen etc.

De beleving van de blokkerende ervaring wordt veranderd in een neutrale ervaring. Hiervoor is het niet nodig dat de coach inhoudelijk op het probleem ingaat.

Leerproblemen

Ook is de MatriXmethode geschikt voor leerproblemen zoals:

 • volle hoofden
 • chaos in het hoofd (AD(H)D
 • leerproblemen
 • dyslexie/ reken- en automatiseringsproblemen
 • concentratieproblemen etc.

Misschien zeg je wel eens: “Mijn hoofd is te vol”, “Er kan geen informatie meer bij”, “Ik kan niet goed bij de informatie komen” of zoiets. Door het creeren van meer ruimte in het hoofd komt er meer rust en vaak meer concentratievermogen. Daardoor ontstaat er een beter vermogen om leerzaken die je op school al geleerd hebt, terug te halen.

Lees meer over de MatrixMethode

NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Het bestaat uit krachtige handvaten om verandering in jezelf te integreren, je eigen doelen met meer plezier te realiseren en effectiever te communiceren met jezelf en anderen. Met NLP herken je het “kernprobleem” dat vaak de basis is van al je daaruit voortvloeiende problemen. Door de kern aan te pakken en de angel eruit te halen kun je weer het maximale uit jezelf halen.

Je wordt (weer) jezelf.

Oplossingsgericht Coachen

Bij oplossingsgericht coachen ga je op zoek naar oplossingen, er wordt niet ingegaan op de oorzaak van problemen! De coach begeleidt alleen, de cliënt vindt zijn eigen oplossing. Het is een korte, gerichte en doeltreffende manier van coachen.

Visualisatie oefeningen

Visualisatie oefeningen zijn krachtig en prettig om in te zetten bij iedereen dus ook bij jou!

Herken je het gevoel dat je je gedrag wilt veranderen maar dat het toch lastig is om te doen! Bijvoorbeeld boos reageren naar je ouder(s) terwijl je dit eigenlijk niet wilt zijn, angstig of gefrustreerd reageren in een bepaalde situatie terwijl je weet dat dit eigenlijk niet nodig is, maar je blijft het toch doen!

Als je je gedrag wilt veranderen moet dit op onbewust nivo gebeuren. Je onderbewuste heeft een groot aandeel in je doen en denken dus hier moet het gedrag veranderd worden.

Bij een visualisatieoefening daalt je hersenfrequentie waardoor het denken even op een lager pitje wordt gezet. Hierdoor is je onderbewuste toegankelijker en kun je oude ongewenste beelden gemakkelijker vervangen door nieuwe gewenste innerlijke beelden zodat er een nieuwe mogelijkheid ontstaat om te reageren en te handelen.

En wat zo mooi is, als jij je verhaal voor jezelf wilt houden dan doe je dat!

Je weet wat je wilt veranderen en tijdens de visualisatieoefening worden oude patronen en gevoelens getransformeerd in de beelden zoals jij ze hebben wilt. Zoals jij je gewenste situatie voor ogen hebt!

Kort, krachtig en blijvend!