"Ik ben naar Ellen geweest omdat ik concentratie problemen had en bang was voor onweer. Voor mijn concentratie problemen heb ik mijn hoofd getekend de binnen kant en dat was heel rommelig, met allerlei kleuren en elke kleur had een andere betekenis de een voor natuur en de ander voor aardrijkskunde etc.Dat heb ik in laatjes gedaan met kleur bij kleur. En toen heb ik de binnenkant getekend en het was opgeruimd.

Voor de onweer was er eerst een heel donker vierkant maar nu is het een vierkant met hele mooie bloemen; orchideeën. Dat komt omdat ik het zwarte moest verbranden en naar de ruimte moest sturen en de het orchideeën veld kwam er voor in de plaats.
Ik ben er nu van verlost. En het heeft geholpen allebei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dit was mijn verhaal."

Meisje, van 12 jaar
"Wij waren al lang op zoek naar DE schakel die onze dochter (11 jaar) verder zou kunnen helpen.
Je weet als ouder dat er iets is, je hoort van school dat het niet vlot gaat, maar je kunt het niet benoemen. Wat je wel intuitief weet als ouder is dat er meer is, iets is, en dat je ondanks negatieve adviezen van school gewoon weet dat er meer in zit, dat het een kwestie is van het vinden van de juiste aanpak/methode. Je kunt simpelweg je vinger er niet op leggen. Dit kregen we ook bevestigd door een psychologe waar we met onze dochter zijn geweest. Ze was vaak erg teruggetrokken, leefde in een eigen fantasiewereld.

Toen school voorstelde om onze dochter dit schooljaar in een lager rekenniveau te plaatsen, zelfs aan te geven dat ze er weinig tijd aan wilde verspillen mbt de toekomst/vervolgonderwijs, was voor ons de maat vol. Dat was wel erg makkelijk en ik ben in de zomervakantie gaan speuren op internet en kwam terecht bij de term 'beelddenken'. Er waren verrassend veel overeenkomsten, wij werden enthousiast en hadden het gevoel dat dat het wel eens zou kunnen zijn. Het paste gewoon. Wij zijn daarop gaan zoeken naar een gespecialiseerde coach. Het werd Ellen Koning, Crown Coaching.

Haar website en haar verhaal bij Crown Coaching sprongen er duidelijk bovenuit. Het gaf direct een vertrouwd en warm gevoel. Het was erg spannend of de matrix methode zou aanslaan bij onze dochter. Ellen was daar duidelijk in. Ik begin en als het 'past' dan ga ik door, anders niet. De intake was bijzonder prettig.

De sessies waren bijzonder vermoeiend voor onze dochter, het was echter een omslag. Ze is gelukkig, blij en opgeruimd. Het is werkelijk een wereld van verschil. Ze leerde om te gaan met haar gave, zoals wij het noemen. Gelijk dat Ellen aangaf dat je geen labeltje wilt plakken op een kind, maar aan de andere kant zijn wij blij met het labeltje. Hier kunnen we wat mee. Onze dochter heeft geleerd om anders om te gaan met lesstof, anders te verwerken en op te slaan. Zelfs anders om te gaan met dagelijkse zaken, emoties, etc.
Wij hebben als ouders ook veel geleerd, een andere manier van aanbieden, begeleiden en leven. Het toepassen in het dagelijkse leven is nog wat moeizaam voor ons als ouders, het heeft tijd nodig om een plek te krijgen, je moet er echt bij stilstaan. We hebben echter alle mogelijke tools gekregen van Ellen om er zelf mee aan het werk te gaan. School moeten we nog overtuigen, zij moeten leren dat er ook een andere manier van leren is. Helaas heeft beelddenken nog geen normale plek in de maatschappij gekregen. Maar ook hier krijgen we de helpende hand van Ellen.
Zo komen we steeds stapje voor stapje verder. Onze dank is groot."

Moeder, van een meisje van 11 jaar.
"Ik heb van Ellen heel erg veel geleerd. Ik vond het heel fijn om met haar een kastje in mijn hoofd te bedenken met allemaal laatjes. Nu heeft alles een eigen laatje. Als het soms een rommeltje is in mijn kastje en mijn laatjes zijn door de war, dan ruim ik het allemaal op en dan maak ik alles schoon in mijn hoofd. Dat is echt goed om te doen want dan kan ik me weer beter concentreren.

Eerst vond ik rekenen en de tafels en spelling en klokkijken heel moeilijk maar nu alles een eigen laatje heeft gekregen en ik het er samen met Ellen en mama goed in heb gezet vind ik het veel en veel makkelijker. Ik heb veel geoefend en nu kan ik het ook zelf. Ik ken eindelijk de tafels en daar ben ik heel blij mee.

Als ik nu op school een toets moet maken dan zet ik mijn voeten stevig op de grond en dan doe ik even mijn ogen dicht om alle laatjes even dicht te doen en het goede laatje open te zetten. Het gaat echt veel beter nu en ik kan me ook beter concentreren.

Ellen was heel erg lief en ik hoop dat zij nog heel veel andere kinderen kan helpen."

Meisje, van 11 jaar
"Super dank voor de coaching van mijn dochter! Ik heb een gesprek gehad op school en ik vertelde over de coaching , hoe het ging en hoe ze zich nu veel zelfverzekerder voelde en het leuke is dat deze docenten dit inderdaad ook hadden opgemerkt.
Ze raakt niet meer direct in paniek als ze iets niet snapt, ze gaat eerst rustig kijken en dan pas vragen. Terwijl ze daarvoor altijd direct haar vinger opstak om te vertellen dat ze het niet snapte volgens de juf. Ze waren echt super enthousiast over haar en het mooie is ook nog dat we dit gesprek eigenlijk hadden om te weten waar ze nu staat. Ze had nl een voorlopig schooladvies VMBO TL gekregen maar wil heel graag naar de HAVO. En omdat ze nu zo lekker in haar vel zit en het zo goed doet (is een voorbeeld leerling op doorzettingsvermogen, positieve werkhouding en nauwkeurigheid)resultaten gaan omhoog dat ze nu als advies VMBO TL/HAVO geven. Moeten natuurlijk nog wel de cito afwachten maar ze groeit echt enorm! En wij zijn er zeker van dat jouw MatriXcoaching daar positief aan heeft bijgedragen!!"
Moeder, van meisje van 12 jaar